Forord

Rammerne om det gode liv

Vi ser i disse år konturerne af nye flyttemønstre i Danmark. Tendenser, som er blevet forstærket af Corona-epidemien, hvor mange danskere har opdaget, at isolation i en lejlighed på Nørrebro har sine begrænsninger.

Flere drømmer om frisk luft, nærhed til natur og kyster, sammenhæng og balance mellem arbejdsliv og hjemmeliv.

Det fås ikke bedre end her hos os. Vi er en sammenhæng af tre købstæder med Slagelse som det urbane kraftcenter, én af Sjællands største byer, naturskønne Skælskør med det sprudlende kulturliv og Korsør med havnemiljøet og de maritime oplevelser. Vores natur kan bruges til noget. Vores øer og landsbyer kan mærkes med masser af liv og fællesskab. Og hvis du får brug for at være et andet sted, så er vi forkælet med en infrastruktur, som får os til København på en time og til Odense på den halve tid.

Vores skønne område giver muligheder for job og uddannelse. Vi er et af Danmarks førende uddannelsescentre, og vi har masser af lokale jobs. Slagelse er universitetsby og uddannelsesmetropol med over 8.000 studerende, og vi er et knudepunkt for læring og uddannelse, job og karriere.

Stadig flere opdager, at Slagelse Kommune er noget særligt. Vi har tilflytning, og blandt andet fordi vi planlægger langsigtet, har vi et erhvervsliv i fremgang, attraktive boliger og institutioner, uanset hvor i livet man befinder sig. Vi er beriget med en natur, som giver både nuværende og kommende borgere den ro og plads, som skal til. Det værner vi om. Derfor indgår Kommuneplanen også i sammenhæng med vores ambitiøse bæredygtighedsstrategi, så vi hele tiden har fokus på bæredygtige løsninger.

Endnu større fokus på kvalitet

Meget er lykkedes for os, og vi høster nu frugterne af vores udviklingsarbejde. Derfor er tiden nu kommet til at justere retningen. Hvordan kan vi i kommunen fortsat understøtte alle de ting, som gør vores kommune attraktiv?

Vi gør det ved at investere i de byggegrunde, vi har, og sørge for, at flere kommer til. Entreprenørerne tilbydes attraktive, byggemodnede grunde, og til gengæld må de finde sig i, at vi stiller krav til de byggerier, som opføres, så vi også i fremtiden får gode fysiske rammer for det gode liv og attraktive arbejdspladser, som er forudsætningen for at fortsætte væksten.

I denne kommuneplan er der mange ting, vi kunne fremhæve som eksempler på vores øgede fokus på kvalitet. Vi vil nøjes med at nævne den kommende bydel, Bakkevejskvarteret, der over de kommende år vil træde frem i Slagelse og binde Tidselbjerget sammen med Skovbrynet. Vi fremhæver det område, fordi vi her vil ind med en samlet vision for et helt område og sige: Det her skal være noget andet. Vi skal turde at udfordre vanetænkningen og skabe rammerne for en helt ny måde at bo på. Vi ved ikke hvordan – her får vi brug for borgernes hjælp. Men vi ved, at det skal være noget helt særligt. For Slagelse Kommune ER noget særligt – det fås ikke bedre. Og sådan skal det også være i fremtiden.

God læselyst

John Dyrby Paulsen            Jørgen Grüner
Borgmester                          Udvalgsformand, Miljø-, Plan- og Landdistriktsudvalget 

Vil du vide mere

Retsinformation